Del Mandag Morgen kvit og frit i denne uge

Mandag Morgen er i forårshumør og deler denne uges nummer med alle, der er nysgerrige efter at se, hvad ugebrevet har at byde på. Du er også velkommen til at dele med dit netværk. Hent ugebrevet som PDF her. 

Ugens tema dykker&nbsp;ned i det offentliges brug af&nbsp;adfærdsdesign, også kaldet <i>nudging</i>.
Ugens tema dykker ned i det offentliges brug af adfærdsdesign, også kaldet nudging.Foto: Morten Voigt

I ugens Mandag Morgen kan du møde it-iværksætter, topchef og bestyrelsesformand for TV2 Jimmy Maymann på en helt ny måde. Han fortæller hudløst ærligt om sine største fejl som CEO for Huffington Post og om, hvordan han rejste hjem til Danmark for at sætte sine børn fri fra det ekstreme perfekthedsræs, der foregår i Londons og New Yorks øvre middelklasse.

Europaredaktør Claus Kragh har dechifreret Emmanuel Macrons kronik med visioner for Europa og trukket 21 konkrete forslag ud, som helt sikkert vil sætte dagsorden langt ud over det kommende EP-valg. 

Karen Hækkerup forklarer, hvorfor det gavner velfærden og de svageste i samfundet, at investorer skal tjene penge på dem i den nye Sociale Investeringsfond, som den tidligere S-minister er blevet chef for. 

Vi følger op med et internationalt perspektiv på historien fra sidste uge om de danske politikeres brug af influencere på YouTube. Interviewet med James Nord; manden bag en kampagne, der nåede flere end 100 millioner amerikanere under midtvejsvalget – ved hjælp af influencere

Chefredaktør Jakob Nielsen har skrevet ugens skarpeste analyse af det politiske 'parallelsamfund', som Nye Borgerlige er ved at trække DF ud i. Langt fra regeringsmagten og positionen som kongemager. 

Og endelig dykker vi i ugens special ned i det offentliges brug af adfærdsdesign, hvor udgangspunktet ikke er, at vi er rationelle mennesker, der handler logisk på vores viden. I stedet skal vi hjælpes på vej til at træffe de rigtige beslutninger ved hjælp af nudging. Men når kommunen eller staten designer dit frie valg, så rummer det både store muligheder - og en risiko for ubehagelig manipulation. 

Ønsker du eller din arbejdsplads et godt tilbud på Mandag Morgen, så er det få klik væk.

God læselyst!

Tanja Nyrup Madsen

Redaktionschef

HENT SOM PDF 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024