Historien i tal

Færre danske investeringer i energiteknologi

Offentlige investeringer i forskning, udvikling og demonstration af klimarelateret energiteknologi i udvalgte lande, målt som promille af BNP.

Emma Brethvad Sunesen

Fra 2005 til 2015 var Danmark blandt de seks lande, som havde de højeste offentlige investeringer i grøn energiteknologi set i forhold til bruttonationalproduktet. Den danske stat investerede i denne periode i samme omfang som Japan og Frankrig, og var i 2010 kun overgået af Finland og Norge, der investerede i omegnen af 1,4 promille af BNP. Selv investerede Danmark for omkring 0,75 promille af BNP.

Siden 2015 er Danmarks offentlige investeringer i grøn energiteknologi imidlertid dalet – og vi indtager ikke længere en prominent position blandt de mest investerende lande. En del af forklaringen er, ifølge Klimarådet, at private investeringer i energiteknologi i samme periode er steget, mens de grønne forskningsmidler i højere grad har været brugt på landbrugsområdet.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024