Kulturanbefaling af 
Kira Marie Peter-Hansen

Store valg, begavede diskussioner og knuste hjerter

Kira Marie Peter-Hansen, SF’s store stemmesluger ved valget til Europa-Parlamentet, giver sine anbefalinger til litteratur, tv og podcasts, der sætter gang i både følelser og tankevirksomhed.

Foto: Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Set

Om

Medlem af Europa-Parlamentet for SF. 

Jeg har for nylig set ‘Prinsesser fra blokken – otte år senere’ på DR TV. Det er et virkelig hårdt, men også vigtigt gensyn med en række unge kvinder fra boligblokke uden for København. For otte år siden så vi dem feste og flygte fra hverdagen og deres til tider hårde liv, mens de sprøjtede sig med solkur for at se brunere ud. Nu ser man, hvordan de forsøger at finde vej i voksenlivet, bryde fri af stofafhængighed og de hårde miljøer. Det er et vigtigt indblik i det liv, som (alt for) mange unge lever. Samtidig viser det også, hvor lang vej vi har politisk, for at alle har en lige chance i livet.

Hørt

Jeg er for nylig begyndt at høre ‘Lykkeberg og Corydon’, som Børsen og Information udgiver. Hver uge tager de aktuelle dagsordener op, og så ser de på dem fra hvert deres synspunkt. Det er en god måde at få udfordret sine perspektiver, og så er de godt selskab i øregangene. Ellers er jeg fan af ‘112 for knuste hjerter’, som Maria Jencel laver på Podimo, hvor forskellige medvirkende deler ud af svære tider i deres kærlighedsliv. Det er virkelig godt, fordi det er så relaterbart. Hvis man selv går gennem hjertesorg eller en hård tid i sit forhold, så er det fedt at lytte til andre, der kender følelserne, man sidder med. Samtidig er historierne tit meget vilde, og det er jo i sig selv spændende at lytte til.

Læst 

Jeg har over sommeren læst ‘Midnatsbiblioteket’ af Matt Haig. I bogen følger man Nora, som har det svært, og som forsøger at tage sit liv. Mens hun er på grænsen mellem liv og død, ender hun i et bibliotek. Her får hun lov at afprøve alle de liv, der kunne have været, hvis hun havde truffet andre valg undervejs. Hvis hun var blevet sammen med sin ekskæreste, hvis hun havde gjort mere for at få et tæt forhold til sin bror og så videre. Jeg blev valgt til EU-Parlamentet, da jeg var 21 år, og jeg måtte droppe ud af mit studie og forlade Danmark og mine venner. I det var der mange valg, hvor man bagefter kan tænke, ”gad vide, hvad der var sket, hvis jeg havde taget andre valg”. Sådan tror jeg, mange har det, og det behandler den bog virkelig fint!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024