Krigen mod turisme mangler nuancer

På kendte rejsedestinationer verden over er tilstrømningen af turister blevet så massiv, at lokale og politikere aktivt forsøger at begrænse den. Men det gælder om at håndtere turismen klogt snarere end at skræmme turisterne væk, lyder pointen i denne analyse.

Foto: Eric Renom_SIPA_Ritzau Scanpix
The Economist

Det er nemt at køle af i Barcelona med en svømmetur i havet og en sangria. Men på det seneste er sindene blevet bragt i kog hos mange af byens indbyggere, der har deltaget i antituristprotester, hvor nogle har sprøjtet efter feriegæster med vandpistoler. Andre demonstrationer, der kræver et opgør med masseturismen, har fundet sted på tværs af Balearerne og De Kanariske Øer. 

Mandag Morgen samarbejder med The Economist

Mandag Morgen har indgået en særlig aftale med The Economist om at oversætte og viderebringe udvalgte artikler og kommentarer til vores danske læsere. Oversat af Mandag Morgen med særlig tilladelse. Den originale artikel på engelsk kan findes på www.economist.com

Og det er ikke kun spanierne, der protesterer. Lokale i Athen har holdt begravelser for deres døde nabolag. Myndighederne i Japan har opsat et hegn for at ødelægge en populær udsigt til Fuji-bjerget og forhindre turister i at samle sig. Snart vil der være udgangsforbud klokken 17 for besøgende i et historisk kvarter i Seoul.

Da covid-19-pandemien for alvor hærgede, forudsagde mange, at turismen aldrig ville vende tilbage. Men nu er feriegæsterne tilbage. Ifølge FN's turismeorganisation forventes antallet af rejser i år at nærme sig 1,5 milliarder, en lille stigning siden 2019.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024