I Lemvig får 9 ud af 10 unge en uddannelse

Lemvig er næsten 10 år forud for målsætningen. Allerede nu gennemfører 90 procent af de nordvestjyske unge en ungdomsuddannelse, som ellers først er Folketingets mål for år 2030. ”Det handler om at få sammenhængskraft helt nede på praktikerniveau,” siger lederen af kommunens uddannelsesvejledning.

Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau/Scanpix

Nyheder fra Udkantsdanmark er ofte lidt dystre. Lukning af skoler, busruter og butikker eller fraflytning og forfald. Men det er ikke den fulde historie. Når det handler om at sikre de unge en studenterhue eller et svendebrev, så kan de fleste danske kommuner lære noget af Lemvig Kommune i det nordlige Vestjylland.

Det viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive). Hele 90 procent af de unge i Lemvig Kommune får sig en ungdomsuddannelse, hvilket gør Lemvig til landets ottende bedste kommune på det parameter nærmest kun overgået af en håndfuld nordsjællandske kommuner i whiskybæltet. Lemvig opfylder derfor allerede nu regeringens målsætning om, at 90 procent af de unge i 2030 skal have en ungdomsuddannelse. 

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024