Professor: Choktal om kvinders lave fertilitet snyder

Det ultimative statussymbol i dag er ikke længere at have en Porsche og Tesla i indkørslen. Det er at have fire børnenavne på postkassen, mener professor Jørgen Goul Andersen. Han sætter stort spørgsmålstegn ved, at fertiliteten er endt under 1,5 barn per kvinde. Ny befolkningsprognose fra Dream er lige på trapperne og kan få store konsekvenser for regeringens 2030-plan.

Jens ReiermannTorben K. Andersen

Kvinders faldende fertilitet har fået politikere på tværs af partier til at slå alarm.

Vi taler nok nærmere om en fertilitet på 1,8 barn per kvinde. Det er stadig bekymrende, at fertiliteten ikke er højere. Men vi er ikke helt nede under choktallet på kun 1,5 barn per kvinde, og det kommer vi nok heller ikke i min levetid.

Jørgen Goul Andersen
Professor emeritus på Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet

De er enige om, at nu skal der fødes flere børn i Danmark. De har forskellige idéer til, hvordan der kommer mere gang i fødestuerne. 

Men at danske kvinder kun føder knap 1,5 barn i snit, holder ikke helt. Tallet snyder og er reelt en del højere. I hvert fald så langt øjet rækker. 

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024