Kulturanbefaling af 
Louise Juul Jensen

Andreas Odbjerg, Hal Koch og læren fra Bayer Leverkusen

Louise Juul Jensen, generalsekretær i DUF, har været på familieekskursion til Store Vega og har ladet sig inspirere af Keld Bordinggaards tanker om strategi og ledelse og Hal Kochs eviggyldige ord om demokratiets væsen.

Set

Om

Generalsekretær i DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Sidste weekend bød på et stort højdepunkt i vores familie. Hele familien var nemlig til koncert med Andreas Odbjerg i Store Vega. Jeg har været til et hav af koncerter i Vega, og jeg har længe ønsket at kunne give den store oplevelse, som livekoncerter er, videre til mine børn, men har ventet på den rigtige koncert. Da billetterne kom til salg for mange måneder siden, stod det derfor klart, at det skulle være Andreas Odbjerg – og hvilken KÆMPE oplevelse det var. Vi er alle vilde med Andreas Odbjerg i familien, og sammen med sit meget dygtigt spillende orkester gav han alle gæster en uforglemmelig aften. Det var meget fascinerende at være til en koncert, hvor alderen på publikum spændte fra 6 til 86 år, og mange andre end os havde valgt at tage deres børn med. På vej hjem i bilen gik diskussionen allerede på, hvem vi skulle booke koncert til næste gang.

Hørt

Jeg cykler 22 kilometer om dagen til og fra arbejde, og al den tid bruger jeg på at høre podcast. Mine to favoritter er DR’s ’Genstart’ og ’Mediano’ som jeg hører på daglig basis. En gang imellem får jeg dog bevæget mig andre steder, som forleden da jeg hørte ’Topchefernes strategi med Niels Lunde’, hvor Keld Bordinggaard, som er head of coaching i Bayer Leverkusen, var inviteret. Emnet var klubbens succes i tysk og europæisk fodbold og deres arbejde for at nå dertil. Det var enormt spændende at høre klubbens tanker om strategi – hvordan man lægger en ny, anderledes strategi, får hele organisationen med, om alle fravalgene, og ikke mindst hvordan man tackler strategien, når der er problemer. Det var 49 minutters god dialog, og jeg synes, Niels Lunde er virkelig god til at stille de relevante spørgsmål, så det relevant for alle ledere.

Læst

Jeg har for nylig genlæst Hal Kochs ’Hvad er demokrati’, da jeg skulle bruge den i forbindelse med min efteruddannelse. Jeg har læst den flere gange, og den er nærmest hellig skrift på min arbejdsplads, som blev startet af Hal Koch. Jeg synes, at den er lige så relevant, som da den blev skrevet umiddelbart efter Anden Verdenskrig, for vi må aldrig tage demokratiet for givet, og det skal genvindes for hver generation. Alle er enige om, at demokratiet er under pres. Kvindelige politikere bliver chikaneret i stor stil på sociale medier, den politiske debat er blevet mere polariseret, og tilliden til politikere og medier er faldende. Så tænker du, at Hal Kochs bog kun er for folk på første semester på statskundskab, så synes jeg, at du skal give den en chance.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu