Nyt Job til  
Martin Delfer

En insider i direktørstolen

Design handler både om smuk formgivning og om at designe effektive processer. Dansk Design Centers nye direktør, Martin Delfer, har i årtier beskæftiget sig indgående med designbegrebet 

Foto: Anne Ravnholt Juelsen
Jens Reiermann

Om

Hvem?
Martin Delfer

Hvilket job? 
Direktør, Dansk Design Center

Hvorfra?
Kommerciel direktør, Designit Europa

Tænk dansk design, og sig PH-lampen, den smukke stol eller Operahuset i Sydney. Design er skønhed og i den verdensberømte danske udgave også funktionalisme. 
 
Men design er mere end det. Design er også en metode til innovation og nytænkning. 
 
Det ved Martin Delfer måske bedre end nogen anden.

Fra den 1. december overtager han posten som direktør for DDC - Dansk Design Center, der historisk har lagt vægt på både den smalle definition af design og den brede, altså den med metoden.  

Den måde at tænke design på, som redskab til innovation og nytænkning, har i de seneste år været helt central for den måde, Dansk Design Center har opfattet sin opgave på. 
 
Et bidrag fra Dansk Design Center i Sigge Winthers meget omtalte bog ’Vilde problemer’ – en bog, som Winther selv betegner som en værktøjskasse til politikere, praktikere og policy-entreprenører – giver et indtryk af, hvad det vil sige at arbejde med design som metode. 
 
Et af de tre mål for Dansk Design Center er at skabe et bæredygtigt samfund, også i social forstand. Bidraget i Winthers bog giver bud på, hvordan udviklingen i retning af stigende mistrivsel blandt unge kan vendes. 
 
Her kan designeres værktøjskasse være med til at formgive og visualisere det ønskede mål, involvere mange aktører i processen og til sidst omsætte et billede på det ønskede samfund til en række konkrete prøvehandlinger, der kan sættes i værk med det samme. 
 
Som bidraget til Winthers værktøjskasse viser, behøver der ikke være en modsætning mellem de to definitioner af design.  
 
Den dobbelte tilgang til design, der giver plads til både den smalle og den brede, mere metodeorienterede tilgang, kender Martin Delfer indgående.

Han er i den grad en insider. I en årrække har han været medlem af bestyrelsen for Dansk Design Center, og har selv været partner og co-founder i Designit Copenhagen, en virksomhed, der i dag beskæftiger mere end 700 mennesker fordelt på 16 kontorer over hele verden. 

Blå bog

Baggrund

  • 2004 - nu: Grundlægger af og nu kommerciel direktør,
    Designit Europa
  • 2018 – nu: Formand for bestyrelsen, COBE
  • 2010 - 2019: Medlem af bestyrelsen, Dansk Design Center
  • 2000 - 2003: Direktør, marketing, Berlingske Tidende

Uddannelse

  • 1989 – 1991 HD-O, Organisation og management, CBS
  • 1986 – 1989 SPRØK (Business, Language and Culture, BLC), CBS

"Design kan faktisk bruges til at tackle nogle af de større problemstillinger i samfundet. Fordi det hjælper os til at gentænke og se problemer på en anden måde, drive nye indsigter frem. I bedste fald kan vi hjælpe hinanden med at kigge rundt om hjørnet. Så der er enormt meget i designmetoden, som man kan bringe i spil for at løse nogle af de lidt større agendaer her i verden,” siger Martin Delfer og fortsætter: 

“Men jeg vil også gerne have, at vi kan hjælpe nogle af Danmarks mange små og mellemstore virksomheder til at stå stærkere og lave bedre løsninger til deres kunder. Det kan ske ved at tænke design ind meget tidligt. Det vil gøre virksomhederne bedre i stand til at konkurrere. Ja, og generere eksportindtægter. Skabe arbejdspladser.” 

Omtalte personer

Martin Delfer

Direktør, Danish Design Center
ESA, CBS 1989, HD(O) i organisation og ledelse, CBS (1991)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024