Historien i tal

Fakta: I Danmark stiger uligheden, men bekymringen er lav

Andel af befolkningen i udvalgte OECD-lande, som synes, økonomisk ulighed bør reduceres & Gini-koefficient¹ for Danmark og Norge, 1988-2022. 

Emma Brethvad Sunesen

Den økonomiske ulighed i Danmark er steget støt siden slutningen af 1980’erne. Det har dog ingenlunde givet anledning til bekymring i samfundet, viser en 2022-undersøgelse fra OECD. Af 27 OECD-lande er Danmark dét land, hvor færrest borgere mener, vi bør gøre noget ved uligheden. Kun 59 procent af danskerne mener, at den økonomiske ulighed bør reduceres, mens gennemsnittet for de 27 OECD-lande er 80 procent.

Ifølge en OECD-rapport fra 2021 skyldes danskernes lave bekymring, at Danmark er et forholdsvis lige land, og at danskerne generelt opfatter den økonomiske ulighed som lav. Dog er uligheden i Norge i 2022 lavere end i Danmark målt ved Gini-koefficienten, men 74 procent af nordmændene – 25 procent flere end danskerne – mener alligevel, at uligheden bør reduceres.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024