Forsikringsgigantens katalog over alt, der kan gå galt

Forsikringsbranchen er nødt til at vide, hvad der kan gå galt. I Swiss Re har man længe haft en fremtidsforskningsafdeling, der holder øje med, hvordan alt fra klimaforandringer til kunstig intelligens, optøjer og nye medicinske behandlinger kan føre til kostbare skader. De konsekvenser, de påpeger, har betydning overalt i samfundet.

Foto: Radek Mica/AFP/Ritzau Scanpix
Peter Hesseldahl

Det er ikke så sært, at Swiss Re har en afdeling af researchere, som løbende analyserer, hvilke risici verden står over for i de kommende år. For når noget virkelig går galt – orkaner, oversvømmelser, skovbrande, den slags – så er det dem, der står med regningen.

Swiss Re er verdens næststørste genforsikringsselskab, hvilket vil sige, at de forsikrer de almindelige forsikringsselskaber mod de helt store ulykker. 

Naturkatastrofer som de igangværende oversvømmelser i Centraleuropa koster milliarder i skader, og ulykkerne bliver både flere og mere kostbare. Alene i USA var der sidste år 28 naturkatastrofer med skader for over en milliard dollars hver. Tilsammen kostede de forsikringsselskaberne over 625 milliarder kroner. 

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024