Kommunerne kan ikke fikse det hele

To borgmestre, S-borgmester Britt Jensen i Rødovre og V-borgmester Dorte West i Herning, vil skabe rum for ægte politiske diskussioner i deres byråd. De vil være nysgerrige, sætte dagsordenen for forvaltningens arbejde og række ud til borgere, virksomheder og organisationer, i erkendelse af at deres kommuner ikke kan fikse det hele.

Foto: Mette Mørk_Jysk Fynske Medier_Ritzau Scanpix
Jens Reiermann

Ved første øjekast er der ikke den store lighed mellem den ærke-socialdemokratiske vestegnskommune Rødovre og Herning Kommune, en af Venstres traditionelle højborge.

Men på ét punkt ligner de to kommuner hinanden.

Borgmestrene – Britt Jensen i Rødovre og Dorte West i Herning – har hver især stillet sig i spidsen for en omfattende fornyelse af den måde, de og deres byråd arbejder på. De vil give plads til politiske diskussioner og visioner, der ellers kan gemme sig bag deres forvaltningers omhyggelige forberedelse af dagsordenspunkterne i deres byråd. Og så beder de borgere og virksomheder om at bidrage på et helt andet niveau end tidligere. 

”Vi er nye typer af politikere, der ikke bare vil have færdigtrykte indstillinger fra vores forvaltning på møderne i byrådet. Den går bare ikke mere."

Britt Jensen, borgmester i Rødovre Kommune




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024