Analyse af 
Claus Kragh

Dan J. er en trumf for EU-chefen

Han er ikke en kvinde, men Dan Jørgensen som EU-kommissær vil styrke Ursula Von der Leyens politiske slagkraft. Og så viser SVM-regeringen, at den satser på en EU-politisk styrkelse af grøn omstilling og hård udlændingepolitik frem mod sit EU-formandsskab næste år.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

SVM-regeringen satser hårdt på at holde EU’s grønne omstilling på pragmatisk og erhvervsvenligt spor, fordi det er en væsentlig forudsætning for den grønne genindustrialisering af Danmark.

Samtidig står det klart, at statsminister Mette Frederiksen insisterer på, at Danmark i EU også skal være kendt som en ivrig fortaler for en udlændinge- og asylpolitik, der er så restriktiv, at den er uspiselig for socialdemokratiske partiledere i Tyskland, Frankrig, Spanien og Storbritannien.

SVM-regeringens europapolitiske linje kan læses ud af flere elementer af den reorganisering af regeringens arbejde, som torsdag fandt sted i forbindelse med oprettelsen af nye ministerier, regeringsrokaden og udpegningen af Dan Jørgensen som kandidat til Europa-Kommissionen.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024