Peter Hesseldahl er Mandag Morgens redaktør for digital omstilling. Han har tidligere dækket den teknologiske udvikling for bl.a. DR, TV2 og Politiken. Desuden har Hesseldahl i en årrække arbejdet som intern fremtidsforsker i LEGO og Danfoss, og som konsulent og projektleder i flere tænketanke i Danmark og udlandet. Forfatter til 7 bøger, senest "Omstilling til Fremtiden - Når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi".
USA's program for radikal sundhedsinnovation: ARPA-H
‘Moonshots’ kalder man projekter, der er ekstremt ambitiøse og risikable, men som kan bringe verden et godt stykke videre – hvis de lykkes. I USA har staten systematiseret den type udvikling gennem en lille håndfuld ’ARPA’ innovationsenheder. Den seneste fokuserer på radikalt nye løsninger inden for sundhed. Mandag Morgen har talt med lederen af ARPA-H.
Når eksperter skal forklare, hvorfor USA i dén grad er førende inden for teknologisk udvikling, nævner de ofte DARPA, det amerikanske forsvars program til støtte af radikal innovation.
Internettet, GPS-satellitnavigation, mRNA-vaccinen, selvkørende biler, intelligente robotter, stealth-fly og stribevis af andre nøgleteknologier kan tilskrives tidlig og rigelig støtte fra DARPA.
Oprindeligt, ved starten i 1958, var navnet ARPA, det står for Advanced Research Projects Agency. D’et – for defence – kom senere til for at markere tilknytningen til Forsvaret.