Risikoen ved ikke at løbe en risiko

Risikostyring er en vigtig opgave for en bestyrelse, men ikke at løbe en risiko kan være den største risiko af dem alle, skriver Jim Hagemann Snabe og Mikael Trolle i dette nye kapitel i den opdaterede udgave af deres ledelsesbog “Dreams & Details” fra 2017. De to skribenter har blandt andet fokus på, at en virksomhed skal kunne forandre sig fra sæson til sæson som en fodboldklub eller en modevirksomhed.

Jim Hagemann SnabeMikael Trolle

Bestyrelsens rolle har udviklet sig væsentligt de senere år. Traditionelt har bestyrelsens opgave været meget fokuseret på compliance, altså at virksomheden handler i overensstemmelse med gældende love, regler og reguleringer. Igennem de senere år er kravene til god selskabsledelse, corporate governance, steget kraftigt, blandt andet på grund af finanskrisen i 2008/2009 samt en række skandaler, hvor virksomheder og ledere ikke har forvaltet deres ansvar forsvarligt. 

Snabe og Trolle

Jim Hagemann Snabe, født 1965, bestyrelsesformand i Mærsk siden marts 2017, og i tyske Siemens siden 2018. CEO i SAP-koncernen 2010-2014 sammen med Bill McDermott – derefter bestyrelsesmedlem. Medejer af konsulentvirksomheden Idonea i Hellerup.

Mikael Trolle, født 1959, CEO i konsulentvirksomheden Idonea i Hellerup, tidligere landstræner i volleyball og direktør i Volleyball Denmark.

Derfor er der stor fokus på det, vi kalder "The Rule Book". Opgaven med sikring af compliance er stadig væsentlig, og på mange måder sætter bestyrelsen gennem arbejdet med virksomhedens governance-model tonen for, hvilken kultur virksomheden skal have. At drive virksomheden ud fra sunde og legale principper er en nødvendig forudsætning for at lykkes, men langtfra tilstrækkeligt.

I en foranderlig verden, hvor virksomheden skal optimere det bestående, samtidig med at den skal udvikle en ny sæson, stilles meget højere krav til bestyrelsens opgaver, og ansvaret handler om meget mere end at sikre korrektheden af kvartals- eller årsregnskabet.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024