Claus Kragh har siden begyndelsen af 1990'erne beskæftiget sig indgående med Europas udvikling fra en løs gruppering af splittede nationalstater til en tæt integreret Europæisk Union med globale ambitioner. Har dækket Danmarks grønne omstilling og international klimapolitik i FN og EU siden 2007.
Uddannet ved Danmarks Journalisthøjskole, 1991.
Efteruddannelse 'Journalist in Europe' ved Centre de Formation des Journalistes, Paris, 1994-95.
Den nat Merkel brød i gråd
Journalister, kommentatorer og historikere har travlt med at analysere, hvilke aftryk Tysklands afgående kansler har sat på Europas historie i perioden 2005-2021. Mandag Morgens europaredaktør giver her sit bud på Angela Merkels mest skelsættende bidrag på den europæiske scene.
“Det er ikke fair,” siger Angela Merkel, mens tårerne vælder op i hendes øjne. “Jeg begår ikke politisk selvmord.”
Det er en sen nattetime ved G20-topmødet i Cannes i november 2011. Ved sin side har Tysklands kansler Frankrigs præsident Sarkozy, på den anden side af bordet sidder USA’s præsident Obama. Rundt om det store mødebord sidder de nationale ledere fra eurolandene. USA's præsident sidder altså helt usædvanligt med ved et internt møde i eurozonen. Det gør han, fordi han og Nicolas Sarkozy har lagt en plan, som Obama med sit embedes magt og prestige skal fremlægge.
Merkel bør finde den store bazooka frem, mener de to præsidenter. Kun en ’mur af penge’ kan stoppe presset på euroen, lyder det fra dem ifølge bogen ’How The Euro was Saved’, der er skrevet af Financial Times’ daværende chefkorrespondent i Bruxelles, Peter Spiegel.