Nyt Job til  
Kristian Würtz

Han skal gøre Gellerup attraktivt

Foto: Brabrand Boligforening
Peter Hesseldahl

Den største udfordring

Nyt job

Hvem? Kristian Würtz

Hvilket job? Administrerende direktør for Brabrand Boligforening

Hvorfra? Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune

Brabrand Boligforenings største afdelinger er nabokvartererne Gellerupparken og Toveshøj, der begge står midt i at gennemføre den ”helhedsplan”, som i de kommende år skal fjerne boligområderne fra ghettolisten.

I de områder, hvor der er for høj koncentration af lejere, der er på overførselsindkomst, har lav uddannelsesfrekvens og domme for kriminalitet, skal andelen af almene boliger nedbringes til 40 procent – eksempelvis ved at rive ned, som man allerede har gjort i stor stil i Gellerup.

I dét forløb kommer Kristian Würtz til at balancere hensynet til at gøre områderne attraktive for mere ressourcestærke lejere på længere sigt med afdelingsbestyrelsernes protester mod, at der bliver revet ned og at folk skal flytte.

Det gælder ikke kun i Gellerup, men også i boligforeningens mindre afdeling Skovgårdsparken, der er lige på vippen til at komme på ghettolisten.

Det er også en økonomisk udfordring. Helhedsplanen vil fjerne 10-12 procent af hele Brabrand Boligforenings portefølje. Når man fjerner boliger, forsvinder der indtægter, og derfor har de ramte boligforeninger travlt med at udvide ved at bygge nye boligprojekter – men det kan være en udfordring at finde grunde i et marked som Aarhus.

Ansættelsen af Kristian Würtz er gået hurtigt, og det har givet den krølle på historien, at Kristian Würtz’ ansigt i dag smiler til kommunens borgere fra lygtepælene i Aarhus Kommune, og selvom hans navn står på stemmesedlerne, kan man ikke stemme på ham.

For at undgå interessekonflikter trækker han sig som rådmand og fra kommunalpolitik ved årets udgang – men stemmesedlerne er for længst trykt.

Som Jyllands-Posten har kunnet fortælle, får Würtz lidt kontant hjælp med på vejen. Som rådmand gennem ti år har han ret til et eftervederlag på knap en million kroner.

Karrieremæssigt er det måske også et godt tidspunkt at skifte spor. Kristian Würtz kunne med en opstilling på fjerdepladsen for Socialdemokraterne sikkert have fortsat som rådmand. Men vejen videre op er formentlig spærret, for borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard, er 45 år, så han er ikke lige på vej på pension. 

Baggrund

2017: Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse

2013: Rådmand for Teknik og Miljø

2011: Rådmand for Børn og Unge

2008: Kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet

2006: Indvalgt i Aarhus Byråd for Socialdemokratiet

Født i 1980

Omtalte personer

Kristian Würtz

Direktør, Brabrand Boligforening, fhv. 1. viceborgmester (S) og rådmand, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2008)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024