Nyt Job til  
Camilla Erika Lerberg

Nyt job: Camilla Lerberg skal stå i spidsen for Fairtrade-mærket

Camilla Erika Lerberg er tiltrådt som ny direktør for Fairtrade-mærket. Her skal hun arbejde for at øge mærkningsordningen relevans i danskernes bevidsthed.

Camilla Erika Lerberg har tilbragt det meste af sin karriere i humanitære organisationer. 
Camilla Erika Lerberg har tilbragt det meste af sin karriere i humanitære organisationer. Foto: Pressefoto
Marie Schønning Jensen

Nyt job

Hvem?
Camilla Erika Lerberg

Hvilket job? 
Direktør, Fairtrade-mærket Danmark

Hvorfra? 
Afdelingschef og chef for kommercielle partnerskaber og CSR, Red Barnet

Baggrund

46 år. Uddannet cand.mag. i sprog og internationale studier fra Aalborg Universitet (2000). Efter endt uddannelse startede Camilla Lerberg som juridisk sagsbehandler i Dansk Flygtningehjælp. To år senere blev hun projektleder i Ældre Sagen, en stil­ling, som hun i 2005 forlod til fordel for en lederpost i Red Barnet. Her har hun blandt andet beskæftiget sig med ledelse, forretningsudvikling, fundrai­sing og kommunikation.

Største udfordring?

Organisa­tionen bag Fairtrade-mærket vil være mere end blot et mærke på kaffe og bananer. Det bliver derfor Camilla Ler­bergs primære opgave at øge både sortimentet og salget af Fairtrade-produkter. Hun skal nu i gang med at overbevise endnu flere af landets profes­sionelle indkøbere om, at handel med Fairtrade-varer er en god idé, både økonomisk og i forhold til den enkelte virksomheds sociale strategi.

Der ligger også en opgave gemt i at øge Fairtrade-mær­kets relevans i danskernes bevidsthed, hvis missionen om et større salg skal lykkes. Fairtrade er den mærknings­ordning, som flest danskere har kendskab til, lige efter Ø-mærket, viser en undersø­gelse foretaget af Landbrug & Fødevarer. Camilla Lerberg skal derfor koncentrere sig om at engagere forbrugerne, og her kan hun endnu en gang trække på sine erfaringer fra Red Barnet, hvor hun arbej­dede med både kommunika­tion og kampagner.

I dag er der cirka 1.400 Fairtrade-mærkede produk­ter på det danske marked, og varerne stod for en detailom­sætning på knap en milliard kroner i 2017

Omtalte personer

Camilla Erika Lerberg

Direktør, Fairtrade-mærket Danmark
cand.mag. i sprog og internationale studier (Aalborg Uni. 2000)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024