Nyt Job til  
Stina Vrang Elias

Nyt job: Stina Vrang Elias er ny NFA-formand

Stina Vrang Elias er udpeget som ny formand for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Hun tager over fra Kjeld Møller Pedersen, der har siddet på posten siden 2001.

Foto: DEA
Laura Ellemann-Jensen

Nyt job

Hvem?
Stina Vrang Elias

Hvilket job?
Formand, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA)

Hvorfra?
Adm. direktør, DEA (bliver i stillingen)

Baggrund

52 år. Uddannet cand.scient.adm. fra RUC (1995). Har tidl. været underdirektør i DEA (06-09), konsulent i DI (99-03), analytiker i Oxford Research (98-99). Hun er ud over sin direktørstilling i DEA også formand for Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser samt medlem af regeringens Disruptionråd.

Største udfordring?

Med et arbejdsmarked i forandring vokser vigtigheden af at formidle forskningsresultater og omsætte dem til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundtomkring i Danmark. Det er den udfordring, Stina Vrang Elias får det overordnede ansvar for, når hun overtager formandsposten for NFA’s bestyrelse.

Hendes forgænger, professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen, sad på posten i hele 18 år, og det kan være en personlig udfordring i sig selv at overtage fra en så tung forskerprofil.

Stine Vrang har ikke en egentlig forskerbaggrund. Til gengæld har hun solid erfaring med formidling af forskning fra sin nuværende stilling som administrerende direktør i Tænketanken DEA, der arbejder med evidensbaseret viden om uddannelse, forskning og innovation.

NFA er en offentligt finansieret forskningsinstitution, der hører under Beskæftigelsesministeriet, og centeret har som hovedopgave at rådgive og udføre myndighedsopgaver inden for bl.a. formidling af forskningsbaseret viden til arbejdspladser, myndigheder, arbejdsmarkedets parter og arbejdsmiljørådgivere samt uddannelse af forskere. Stina Vrang Elias er udpeget for en fireårig periode, som løber frem til og med 2022.

Omtalte personer

Stina Vrang Elias

Adm. direktør, Tænketanken DEA, formand for NFA, REU og RUVU
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1995)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024