Peter Hesseldahl er Mandag Morgens redaktør for digital omstilling. Han har tidligere dækket den teknologiske udvikling for bl.a. DR, TV2 og Politiken. Desuden har Hesseldahl i en årrække arbejdet som intern fremtidsforsker i LEGO og Danfoss, og som konsulent og projektleder i flere tænketanke i Danmark og udlandet. Forfatter til 7 bøger, senest "Omstilling til Fremtiden - Når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi".
Dansk forskning skal gøre kunstigt kød spiseligt for forbrugerne
Det går stærkt med udviklingen af kunstigt kød. Især i USA og Israel er den første egentlige produktion begyndt. I Danmark skal et nyt projekt ved Aarhus Universitet understøtte forskningen i, hvordan man kan optimere kvaliteten af kultiveret kød – men der er stadig meget få danske fødevarevirksomheder, der har ekspertise på området.
Kultiveret kød, kunstigt kød, syntetisk kød – der er ikke helt enighed om, hvad produktet skal hedde. Men den type kød, som fremstilles ved at dyrke muskelceller snarere end at opdrætte og slagte hele dyr, udvikler sig hastigt.
Nu er der kommet flere forskningsprojekter ved Aarhus Universitet, der specifikt undersøger, hvordan man kan fremstille kød fra cellekulturer.
Mulighederne for at dyrke kød kan indebære både store omvæltninger og store muligheder for landbruget i Danmark, hvor fire femtedele af arealet bruges til dyrefoder, og 37 procent af indtægterne stammer fra kødproduktion.