Tech-professor: Google og Facebook skal normaliseres

De store tech-selskaber er blevet ekstremt magtfulde og dominerer samfundsudviklingen på en række områder. Det er nu, vi skal sætte grænser, hvis vi vil bevare vores frie samfundsmodel, mener Mikkel Flyverbom, professor ved CBS.

Klaus Dalgas

Internettet og digital teknologi skaber enorme muligheder for vækst, udvikling og et bedre samfund. Men den digitale udvikling skaber også kolossale udfordringer, der lige nu godt og grundigt rokker ved vores samfundsmodel med udgangspunkt i demokrati, ytringsfrihed og gennemsigtighed.

Tech-giganterne, og især Google og Facebook, dominerer i stigende grad de teknologisk, økonomiske, politiske, infrastrukturelle, vidensmæssige og kulturelle værdier i vores samfund, mener tech-professor Mikkel Flyverbom fra CBS.

I sidste uge holdt han oplæg for Folketingets Kulturudvalg ved en høring om finansiering af fremtidens digitale indholdsproduktion frem mod det medieforlig, som skal forhandles på plads i de kommende måneder.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024