"Frisættelse er et fedt ord, men det betyder ingenting i sig selv"

SVM-regeringens "historiske" frisættelse vil medføre flere fejl og større forskelle i velfærden. Det skal offentlige ledere rustes til at stå på mål for, lyder det fra Eik Møller, der er ny stadsdirektør i Odense. Spørgsmålet er, om Christiansborg er parat til at acceptere frisættelsens pris?

Der vil opstå stribevis af situationer, hvor landspolitikere og kommunalpolitikere forlanger at få at vide, hvad der er sket, når noget er gået skævt, men ikke kan få noget svar. Sådan lyder spådommen fra Eik Møller, der efter ni år som kommunaldirektør i Ballerup netop er stemplet ind som stadsdirektør i Odense Kommune.
Der vil opstå stribevis af situationer, hvor landspolitikere og kommunalpolitikere forlanger at få at vide, hvad der er sket, når noget er gået skævt, men ikke kan få noget svar. Sådan lyder spådommen fra Eik Møller, der efter ni år som kommunaldirektør i Ballerup netop er stemplet ind som stadsdirektør i Odense Kommune.Foto: Pressefoto/Odense Kommune
Søren Elkrog Friis

Frisættelse kan man ikke have noget imod. Det er svært at være uenig i, at både borgere og medarbejdere på de store velfærdsområder har gavn af at blive løst fra snærende bånd, tossede regler og bøvlet bureaukrati.

Men hvad betyder det? Ingenting. Det er en "tom betegner", hvis man spørger Eik Møller, der efter næsten et årti som kommunaldirektør i Ballerup netop er tiltrådt som stadsdirektør i Odense Kommune.

"Frisættelse er et fedt ord, men det betyder ingenting i sig selv. Begrebet er igennem de seneste par år blevet tillagt utrolig mange forskellige betydninger. Spørgsmålet er, hvad vi vil opnå med det? Det er det første og det sidste spørgsmål, vi skal blive ved med at stille os selv. Det skal oversættes og omsættes lokalt, før det giver mening," siger han.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024