Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Robotter med et menneskeligt touch

De bliver mere fingerfærdige, superintelligente og de får evnen til at se og forstå, hvad de ser. AI har skabt et “kvantespring” i udviklingen af robotter, der nu kan varetage langt flere arbejdsopgaver. Men spørgsmålet er, om vi er bedst tjent med, at robotterne ligner os selv? Danmark satser på ’cobots’, hvor robotter nærmere supplerer end erstatter mennesket.

Foto: Figure.ai

Robotterne får øjne, og de forstår, hvad de ser.

For ikke så længe siden var en robot dybest set et stykke mekanik, der blindt udførte de bevægelser, den var programmeret til, igen og igen og igen. Som en slags evolution får robotterne nu evnen til at se, og intelligensen til at forstå sine omgivelser.

Det gør robotterne i stand til at håndtere flere forskellige opgaver og situationer, og dermed kan de overtage endnu flere opgaver. Med landvindingerne indenfor maskinlæring og kunstig intelligens de senere år er der sket noget nær et kvantespring i, hvor fleksible og kompetente robotterne er blevet.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024