Nyt Job til  
Tarek Ziad Hussein

Fra debattør til direktør

Debattøren og juristen Tarek Ziad Hussein er både stolt dansk demokrat og stolt muslim. Nu skal han være direktør for Dansk Flygtningehjælps ungdomsorganisation Dfunk.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Om

Hvem?
Tarek Ziad Hussein.

Hvilket job?
Direktør i Dfunk – Dansk Flygtningehjælps ungdomsorganisation.

Hvorfra?
Specialkonsulent, Institut for Menneskerettigheder.

Tarek Ziad Husseins store udfordring i jobbet som direktør i Dfunk, Dansk Flygtningehjælps Ungdom, bliver at udbygge foreningen, der har 600 medlemmer og 29 lokalforeninger.

Det er bestyrelsens ønske, at foreningen får en stærkere og mere selvstændigt bæredygtig økonomi end i dag, hvor foreningen, som mange andre ngo’er, er afhængig af hele tiden at skulle opfinde og finansiere nye projekter.

30-årige Tarek Ziad Hussein har i snart 10 år været en meget synlig deltager i den offentlige debat, og han har et meget stort netværk i den meningsdannende klasse i Danmark. Hans forældre kom som palæstinensiske flygtninge fra Libanon til Danmark, hvilket har præget Hussein, der igen og igen erklærer sig dybt taknemmelig over den beskyttelse, hans familie har fået i Danmark.

Hussein lægger samtidig stor vægt på, at han er troende muslim, hvilket fylder meget i hans bog ’Det sorte skæg – om at være dansk muslim’. På sin personlige hjemmeside skriver Hussein:

”Jeg er på en mission. En mission, som går ud på at være et eksempel på, at det kan lade sig gøre at forene min religiøse overbevisning med min dybe kærlighed til mit land, Danmark.” 

Blå bog

Baggrund
2021-2023: Specialkonsulent, Institut for Menneskerettigheder.

2019-2021: Fuldmægtig, Justitsministeriet. 

2015-2019: Studentermedhjælper, Institut for Menneskerettigheder.

Forfatter til bogen ’Det sorte skæg – om at være dansk muslim’, Gyldendal, 2018.


Uddannelse
Cand.jur., Københavns Universitet, 2019.

 

Hussein har samtidig fremført hård kritik af det fundamentalistiske islamistiske regime i Saudi-Arabien, ligesom han også for ganske nylig har været ude med en meget hård kritik af statsminister Mette Frederiksen efter hendes besøg i Egypten.

Dfunks mål er at hjælpe flygtninge, der er under 30 år, med støtte til netværk, uddannelse og arbejde i Danmark, og foreningen står bag et væld af sociale arrangementer. Foreningen fik i slutningen af 2021 en stor bevilling fra Tuborgfondet til at styrke flygtninges muligheder i Danmark gennem mentorordninger, cv-værksteder og andre aktiviteter. Det er primært den slags arbejde, foreningens nye direktør skal tage sig af, selvom man i bestyrelsen samtidig gerne ser direktøren optræde i samfundsdebatten.

Omtalte personer

Tarek Ziad Hussein

Direktør, Dfunk, debattør og forfatter
cand.jur. (Københavns Uni. 2019)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024