"Svært for Danmark at være en vindernation på et taberkontinent"

Direktøren for Forsikring og Pension kalder Europa for et ’taberkontinent’. Novo Nordisks topchef, chefen for Norges Oliefond og Danmarks finansminister, Nicolai Wammen, beklager sig også over, at Europa ikke er i lige så god økonomisk form som Danmark og Norge.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

Europa er et taberkontinent befolket af dovne borgere uden den ærgerrighed og stræbsomhed, der har gjort USA så rigt, og med så megen utidig regulering, at Europa er ved at ende som et museum med en heftigt faldende levestandard.

Sådan kan man sammenfatte den kritik af Europas borgere og af den europæiske samfundsmodel, som i de seneste uger har lydt fra førende nordiske beslutningstagere inden for finans, industri og politik.

Blandt de højest profilerede kritikere af europæisk erhvervslivs rammebetingelser og europæernes arbejdsetik har været Lars Fruergaard, CEO i Novo Nordisk, og Nicolai Tangen, chef for Norges gigantiske oliefond.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024