EU lægger an til stor satsning på danske nøgleindustrier

Grøn og digital omstilling står centralt i den plan for EU’s konkurrenceevne og for unionens ’nationale’ sikkerhed, som Ursula von der Leyen og hendes nye kommissærhold skal arbejde efter. Vind, brint og grøn transport skal forkæles, mener rapportens forfatter.

Foto: Yves Herman Reuters/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

EU har ikke opgivet den grønne omstilling. Tværtimod er netop en historisk kollektiv europæisk satsning på udvikling af de teknologier, der driver fossil energi ud af økonomierne, et af de politiske virkemidler, som skal sikre, at EU kan klare sig i konkurrencen med USA og Kina i årtierne fremover.

Manden bag dette budskab er Mario Draghi, der var chef for Den Europæiske Centralbank fra 2011 til 2019 og Italiens premierminister fra 2021 til 2022.

Nu er Mario Draghi ude med rapporten ’The future of European competitiveness’, som han har udarbejdet på bestilling fra EU’s stærke politiske leder, Ursula von der Leyen, som netop har fået mandat til at lede Europa-Kommissionen frem til 2029.

Vil du have adgang til Mandag Morgen?
Så skal du have et abonnement
Få adgang til artiklen og resten af Mandag Morgen ved at benytte knappen herunder, så kontakter vores salgsafdeling dig med et uforpligtende tilbud.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024