Jyske borgmestre vil indføre grønne gulerødder til lokale energiprojekter

Syv midt- og vestjyske borgmestre foreslår udviklingsbidrag til kommuner, der går forrest i udrulningen af grøn strøm. Hvis borgerne kan veksle vindmøller til velfærd, stiger den lokale opbakning, lyder argumentet.

Borgere, der lever tæt på solceller og vindmøller, mærker ikke nok til gevinsterne fra den grønne
strøm, mener syv midt- og vestjyske borgmestre. 
Borgere, der lever tæt på solceller og vindmøller, mærker ikke nok til gevinsterne fra den grønne strøm, mener syv midt- og vestjyske borgmestre. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Lucas Anderschou

Én af den grønne omstillings store udfordringer er, at ingen rigtigt ønsker, at vindmøllerne skal bygges i lige præcis deres baghave. Og at solcellernes sortblå paneler forandrer markerne uden for lige præcis deres by.  

Det problem vil syv midt- og vestjyske borgmestre løse med et nyt forslag om et grønt udviklingsbidrag til kommuner, der går forrest i udrulningen af grøn strøm. 

Vi er nødt til at sætte flere anlæg op med både solceller og vindmøller. Hvis vi vil noget med den grønne omstilling, skal vi også sikre, at der er lokal opbakning i de områder af landet, hvor det er nemmest at placere dem, fordi der er vind og areal til det.

Dorte West
Borgmester i Herning Kommune

”Vi vil alle sammen gerne den grønne omstilling, men det er bare svært at få placeret de her vindmøller,” siger Dorte West (V), borgmester i Herning og formand for Business Region MidtVest, et samarbejde, der udover Venstreborgmesterens egen kommune tæller Struer, Lemvig, Holstebro, Ikast-Brande, Skive og Ringkøbing-Skjern.

Vil du have adgang til Mandag Morgen?
Så skal du have et abonnement
Få adgang til artiklen og resten af Mandag Morgen ved at benytte knappen herunder, så kontakter vores salgsafdeling dig med et uforpligtende tilbud.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024