Det er ikke lige meget, om du arbejder hjemme eller møder ind på kontoret

Skal medarbejderne have en dag mere på hjemmekontoret? Det kan forskningen ikke give entydige svar på. Men undersøgelser dokumenterer, at fysiske afstande gør en stor forskel.

Foto: The Economist
Foto: The Economist
The Economist

Det betyder noget at se folk ansigt til ansigt. Information strømmer fra dem: det er ikke kun, hvad de siger, men hvordan de siger det, og om de lytter. Sociale relationer formes mere naturligt på den måde. Det er meget sværere at aflæse personer, når de er i pixels.

En række studier har vist, hvor meget fysisk fremmøde betyder for en arbejdsplads. En artikel fra 2020, skrevet af Diego Battiston fra Stockholms Universitet og hans medforfattere, har undersøgt, hvordan politiet i Manchester håndterer nødopkald. Processen involverer to personer. Den ene – modtageren – tager opkaldet og skriver hændelsen ned. Den anden – operatøren – anviser derefter politibetjente. 

Mandag Morgen samarbejder med The Economist

Mandag Morgen har indgået en særlig aftale med The Economist om at oversætte og viderebringe udvalgte artikler og kommentarer til vores danske læsere. Oversat af Mandag Morgen med særlig tilladelse. Den originale artikel på engelsk kan findes på www.economist.com.

Nogle operatører befandt sig tilfældigvis i samme rum som de modtagere, der havde noteret opkaldsdetaljerne. Fordi de kunne tale sammen ansigt til ansigt, var disse operatører i stand til at fremdrage væsentlige oplysninger og tildele sagerne til politibetjente hurtigere end dem, der selv måtte scanne beskrivelserne.

Nærhed er mere nyttig som lim end som opløsningsmiddel.

Vil du have adgang til Mandag Morgen?
Så skal du have et abonnement
Få adgang til artiklen og resten af Mandag Morgen ved at benytte knappen herunder, så kontakter vores salgsafdeling dig med et uforpligtende tilbud.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024