Ligestillingsminister: Virksomhederne skal ville ligestilling, ikke tvinges
Danmark har et snævert kønsbegreb, og særligt er det et problem, at der mangler kvinder i de øverste ledelseslag, mener landets nye ligestillingsminister, Marie Bjerre. Men på nuværende tidspunkt er der lovgivet nok, synes hun. Nu er det op til os selv og virksomhederne at skabe reel forandring.
- Stigende kønsmæssig skævvridning på uddannelser blokerer for kvinders adgang til magt og høj løn
- Ligestillingsminister: Virksomhederne skal ville ligestilling, ikke tvinges
- Ulige behandling af kvinder er systematisk – og skal løses systematisk
- Fakta: Der er stadig store kønsskævheder på arbejdsmarkedet
Stine Bjerre Herdel
LedelsesredaktørDu er ny ligestillingsminister, og i denne uge fejrer vi kvindernes årlige kampdag. Hvor synes du, vi er i bestræbelsen på ligestilling mellem kønnene i Danmark?
Ligestillingskampen er stadig enormt vigtig. Formelt set er der ligestilling i Danmark, men bare ikke i praksis. For mig er den største ligestillingsudfordring, at kvinder skal have bedre mulighed for at slå igennem i toppen af samfundet i ledelser og bestyrelser. Seks ud af ti er af den opfattelse, at der er ligestilling mellem kønnene i ledelse, og at kvinderne kan, hvad de vil. Men der er stadig normer og kulturer i Danmark, som spænder ben for, at kvinder kan udleve deres fulde potentiale og udnytte de muligheder, de har. Formelt set er der ligestilling i Danmark, men bare ikke i praksis.
Minister for ligestilling og digitalisering
Hvad mener du, det er for normer og kulturer, der spænder ben?