Chefredaktørens blog 
Andreas Baumann

Så blev det første skoledag i skabelsen af fremtidens velfærdssamfund

Første skoledag i landets folkeskoler denne uge kan symbolisere en ny begyndelse på hele formgivningen af det danske velfærdssamfund. En ny chance for at gøre det bedre. Tage ved lære. Hæve blikket mod fremtiden. Det er det, Mandag Morgens journalistik handler om.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

I denne uge var jeg til skolestart på mine ungers folkeskole i Brønshøj. Det var en overvældende oplevelse.

Ikke kun på grund af larmen fra det store antal elever og forældre, der forventningsfuldt var stimlet sammen på fodboldbanerne bag skolen og knævrede om kap med de knasende toner fra skolebandet, der traditionen tro spillede op til en omgang fælles boogie woogie.

Første skoledag kan også symbolisere en ny begyndelse på hele formgivningen af det danske velfærdssamfund. Det er en ny chance for at gøre det bedre. Tage ved lære.

Andreas Baumann
Chefredaktør, Mandag Morgen

Men også fordi skolestarten er en ny begyndelse for alle elever, forældre og lærere.

Derfor kommer første skoledag altid med et varmt og sommergyldent håb om en bedre fremtid.

Første skoledag kan også symbolisere en ny begyndelse på hele formgivningen af det danske velfærdssamfund.

Det er en ny chance for at gøre det bedre. Tage ved lære. Og et tidspunkt, hvor man kan imødegå fremtiden med hævet blik.

Journalistik om velfærdssamfundet

Det er samme symbolik Mandag Morgen rummer i både sit navn og i sin journalistik.

Vi forsøger artikel for artikel at bedrive samfundsopbyggende journalistik om de store omstillinger, vi står overfor i det danske velfærdssamfund.

Teknologiens indvirkning på arbejdsmarkedet. Den grønne omstilling af vores energi og landarealer. Reformen af sundhedssystemet. De økonomiske benspænd for udmøntningen af den nære velfærd.

Alt sammen med blik for de ledelsesmæssige udfordringer, der rammer de mange engagerede ledere og medarbejdere i samfundets store myretue.

Vi vil gerne være det foretrukne ledelsesmedie for alle med interesse i at formgive samfundet. Hver uge begynder med Mandag Morgen i det danske velfærdssamfund.

Ny erfaren journalist ansat

For at sætte handling bag ordene og styrke vores journalistiske fokus på netop velfærd og ledelse, har vi ansat den erfarne journalist og tidligere Altinget-redaktør, Søren Elkrog Friis.

Vi forsøger artikel for artikel at bedrive samfundsopbyggende journalistik om de store omstillinger, vi står overfor i det danske velfærdssamfund.

Andreas Baumann
Chefredaktør, Mandag Morgen

Han skal både bidrage til vores årtier lange og grundige fokus på velfærdens store reformer, men han får også til opgave at portrættere og interviewe de dygtigste ledere og beslutningstagere i velfærdssamfundet i bred forstand. 

Sørens debut i Mandag Morgen er et glimrende interview om kommunal frisættelse med Eik Møller, der lige er tiltrådt en stilling som stadsdirektør i Odense.

Læs og del artiklen med dine kollegaer og fortæl dem, at hvis de også vil være med til at forme vores samfund, bør de læse Mandag Morgen.

Det tillader jeg mig også at sige, fordi jeg i løbet af sommerferien blev fastansat som chefredaktør her på Mandag Morgen.

Selv om jeg har været konstitueret i rollen siden december sidste år, så er det også for mig en ny begyndelse på noget nyt og lovende.

Det skal jeg nok fortælle mere om, når tiden er inde. Indtil da: Velkommen tilbage fra sommerferien til en frisk start på en ny sæson!

Jeg håber, du vil forsøge møde arbejdslivet, som var det din skolestart i 3. klasse. 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu



Mandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024