Kulturanbefaling af 
Jacob Torfing

Babylon, Blue Lights og Bean Tree

Forskningsleder Jacob Torfing anbefaler serier, musik, podcasts og bøger, der giver ham adspredelse og indsigt. Blandt andet er han begejstret for den amerikanske forfatter Barbara Kingsolvers.

Set 

Om

Professor og forskningsleder på RUC.

Efter en lang dag med møder og skriverier nyder jeg at koble helt af og se serier. Der er heldigvis rigtig mange gode serier, hvor man langsomt får lov at se nye lag af personerne. Jeg faldt for nylig over BBC’s low-budget krimiserie ‘Blue Lights’ om unge politiaspiranters møde med sociale problemer og narkokriminalitet i Belfast i Nordirland. Der er masser af hjerte og spænding, og jeg glæder mig helt vildt til, at DR forhåbentlig snart sender sæson to. I det hele taget må man ikke overse DR’s bidrag på seriefronten. Der er ikke så mange udenlandske serier, men dem, der er, kan virkelig noget, eksempelvis ‘Babylon’, som jeg på anbefaling så for nylig. Her får man, igen på en krimibaggrund, et fantastisk spændende kalejdoskopisk billede af kultur, politik og sociale forhold i Berlin i mellemkrigstiden. Personerne er dybe og interessante, og stemningen fortættet. Loved it!

Hørt

Jeg indrømmer blankt, at jeg aldrig for alvor er kommet i gang med at høre podcasts. Jeg fik dog for nylig lejlighed til at være med i en podcast om samskabelse af grøn omstilling, som Sigge Winter Nielsen fra tænketanken INVI lavede. Det fik mine øjne op for nogle af de andre podcasts om vilde problemer, især podcasten ’Ledelse af vilde problemer’ med stadsdirektør Martin Østergaard var øjenåbnende. Ellers hører jeg faktisk mest musik. Gennem mine mange forskningsophold på UC Berkeley i Californien er jeg blevet stor fan af den amerikanske akustiske folkmusik. Jeg var derfor på Tønder Festival igen i år og hørte en koncert med sangeren Jeffrey Martin, som får stemme og guitar til at lyde som et helt symfoniorkester, når han synger stærke, flotte og knugende sange om eksistens, tro, håb og kærlighed.

Læst

Jeg har med stor glæde læst Barbara Kingsolvers nye bog ‘David Copperhead’, som giver et enestående portræt af opvækst og sociale forhold i det opioidplagede USA. Det var stærke sager, og jeg slugte bogen. Læseoplevelsen fik mig til at søge tilbage og læse nogle af hendes tidligere bøger, blandt andet ‘Bean Tree’, der har en fantastisk skildring af fænomenet frivilligt formet familie, og ‘Prodigal Summer’, som er en skøn og hjertevarm fortælling om samspillet mellem menneske og natur og de vigtige balancer i naturen, som vi ikke må forstyrre. For mig er Kingsolver den største nulevende kvindelige forfatter i USA.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024